Közlekedéspolitika

Mikorra számíthatok a küldeményemre?

Minden megrendelést a megrendeléstől számított 5 munkanapon belül feladunk raktárunkból. A küldeménye a szállítási szolgáltató elérhetőségétől és helyétől függően a feladási dátumot követő 10-20 munkanapon belül érkezik meg. Elnézést kérünk, hogy a küldemények késhetnek, ha a küldemény vámkezelésre vagy ellenőrzésre szorul, vagy a szállítási szolgáltató által okozott szállítási késedelem miatt.

Hogyan követhetem nyomon a rendelésemet?

A nyomon követési számot a szállítási visszaigazoló e-mailben kapja meg. A szám segítségével nyomon követheti megrendelését a www.17track.net weboldalon.

Mik a szállítási díjak?

Az ingyenes szállításért fizetünk.

Mely országokba szállítanak?

Jelenleg világszerte szállítunk. Abban az esetben azonban, ha az Ön országát nem támogatja a logisztikánk, azonnal tájékoztatjuk Önt, és a szükséges módosításokat elvégezzük a megrendelésén. Ha többet szeretne megtudni a célállomások listájáról, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a service@dailybeings.com címen.

Hogyan tudom megváltoztatni a szállítási címemet?

Címváltoztatás csak a rendelés leadásának napján 23:00 óráig (PDT, -7 GMT) lehetséges. Az ilyen módosítások kéréséhez lépjen kapcsolatba velünk a service@dailybeings.com címen.

Szállíthatok a számlázási címtől eltérő címre is?

Igen, ez lehetséges.

Hogyan történik a rendelésem kiszállítása?

A megrendeléseket a szokásos munkanapokon szállítjuk, kivéve az ünnepnapokat. A szombaton vagy vasárnap leadott megrendeléseket a következő hétfőn szállítjuk ki.